Skip to content

Onze benadering van Diversiteit & Inclusie

Bij Cardano hebben we een ambitieus beleid inzake diversiteit en inclusie. “Ik ben ervan overtuigd dat verschillende perspectieven van verschillende mensen met verschillende achtergronden tot betere resultaten leiden”, zegt de CEO van de groep, Mickey de Lathauwer. “Het is nuttig voor de organisatie en heeft een maatschappelijk effect. Als we mensen met verschillende achtergronden betrekken en hen kansen bieden, wordt onze samenleving veel eerlijker. En eerlijkheid is een belangrijke waarde voor Cardano. We willen mensen eerlijke kansen bieden.” Met deze aanpak willen we de maatschappij verbeteren. De sterke waarden en overtuigingen van ons bedrijf leiden ertoe dat we betrokken zijn bij verschillende initiatieven en verbeteren het debat over activiteiten die we ondernemen rondom diversiteit en inclusie.

 •  
  Podcast

  Diversiteit, zo doen twee succesvolle businessleaders het

  Het belang van diversiteit neemt snel toe, in de maatschappij en daarmee ook in bedrijven en organisaties. Als mensen zichzelf kunnen zijn, halen ze het beste uit zichzelf én uit de organisatie. De succesvolle managers Sarah McPhee en David Blackburn vertellen hoe ze diversiteit voor elkaar krijgen en zo prestaties verbeteren.

 •  
  artikel

  Echte diversiteit in spannende tijden

  Een grote cognitieve diversiteit is een enorme troef in een tijd van ingrijpende veranderingen, maar echte cognitieve diversiteit komt niet gemakkelijk tot stand. Wat is de kracht van echte diversiteit en hoe krijg je dit voor elkaar?

 •  
  artikel

  Woorden omzetten in daden: Diversiteit en inclusie in de praktijk bij Cardano

  Een recent beleidsdocument 'Diversiteit op de werkplek: De juiste keuze.' van Cardano stelt dat diversiteit, gelijkheid en inclusie de kern vormen van onze cultuur en de manier waarop we ons bedrijf runnen. Maar wat betekent dat in de praktijk, welke doelstellingen hebben we onszelf gesteld en welke maatregelen nemen we om de doelstellingen te realiseren?

 •  
  artikel

  Het Diversity Project ondersteunt onze inclusieve cultuur

  De Cardano Group sloot zich in 2020 aan bij het Diversity Project. Het Diversity Project is een organisatie-overschrijdend initiatief dat pleit voor een meer inclusieve cultuur binnen de sector van beleggen en sparen. De CEO van de Cardano Group, Mickey de Lathauwer, vertegenwoordigt Cardano in de adviesraad van het project.

 •  
  artikel

  Het verbeteren de genderbalans binnen Cardano op alle niveaus

  Het Gender Inclusion Network (GIN) werd in 2018 opgericht in Londen, met als doel Cardano UK te helpen het genderevenwicht te verbeteren. Het GIN is onlangs uitgebreid binnen de Cardano Group met vertegenwoordigers in de stuurgroep van alle Cardano-kantoren. Het doel blijft hetzelfde voor de hele groep: ervoor zorgen dat we op alle niveaus een meer genderevenwichtig personeelsbestand aantrekken, behouden en ontwikkelen.

 •  
  Artikel

  #100BlackInterns Programme wordt in 2021 voortgezet

  Cardano nam in 2020 voor het eerst deel aan het #100BlackInterns Programme in het Verenigd Koningkrijk en we zijn blij om onze samenwerking met het programma in de zomer van 2021 voort te zetten. Het #100BlackInterns-initiatief brengt toonaangevende spelers uit de investment management sector samen om de aanhoudende ondervertegenwoordiging van zwart talent in de sector aan te pakken.

 •  
  artikel

  Een gezonde geest in een gezond lichaam

  De nieuwe Health & Wellbeing Group creëert bewustwording en traint werknemers in een verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn door middel van lunchgesprekken, op maat gemaakte trainingen en aanvullende bronnen. Met dit initiatief richten we ons op het bevorderen van het welzijn binnen de Cardano Group.

 •  
  artikel

  Ons Pride Network versterkt het gevoel van ‘erbij horen’

  Het doel van het netwerk is om LHBTQ+-collega's en bondgenoten zowel op de werkvloer als daarbuiten te ondersteunen. We willen ons inzetten om de werkplek nog inclusiever en meer verbonden te maken. Hoe wij dit doen, lees je hier.

 • Video

  Grote vragen voor kleine meisjes: Een eerlijk pensioen voor iedereen

  NOW: Pensions, een onderdeel van de Cardano Group, heeft bewustzijn gecreëerd over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen. Door ongelijkheden te benadrukken en campagne te voeren voor verandering helpen ze pensioenspaarders het pensioen te krijgen dat ze verdienen. We vroegen verschillende meisjes wat zij dachten dat een pensioen was en hoe het werkt. Hun antwoorden waren grappig, verdrietig en verrassend, en geven stof tot nadenken voor alle generaties.

 •  
  Artikel

  Cognitieve diversiteit verkleint het aantal blinde vlekken in de organisatie

  Cognitieve diversiteit is belangrijk voor organisaties. In de financiële sector dagen we de conventionale manier van denken uit, met als doel het process voor het maken van beslissingen te verbeteren. Sasha Scott zegt ‘ Een heterogeen werknemersbestand met cognitieve diversiteit zorgt voor meer creativiteit en innovatie. Om die winst om te zetten in een beter resultaat is een inclusieve bedrijfscultuur van groot belang.’

 •  
  Rapport

  Het rapport over ondergepensioneerden met betrekking tot pensioenspaarkloof

  Een onderzoek van het Pensions Policy Institute (PPI) met NOW: Pensions, een zusteronderneming van Cardano, heeft de meest ‘ondergepensioneerde’ groepen in het Verenigd Koninkrijk geïdentificeerd. De mensen in deze groepen bereiken de pensioengerechtigde leeftijd met een pensioenvermogen van ongeveer 15% van het gemiddelde van het Verenigd Koninkrijk. "We wilden goed uitzoeken wat de aard van die kloof is en waar beleidsinterventies mogelijk zijn om deze te verkleinen."

 •  
  artikel

  Stichting IMC Weekendschool bereidt nieuwsgierige kinderen voor op de toekomst

  Als kinderen kennismaken met bevlogen professionals uit de meest uiteenlopende vakgebieden krijgen ze de bagage om te worden wie ze willen zijn. Vanuit die overtuiging verzorgt de Stichting IMC Weekendschool al ruim twintig jaar aanvullend en verrijkend onderwijs voor kinderen uit wijken waar dat het hardst nodig is. Wij steunen dit initiatief sinds 2005.